DKCH.Schjetne's F´st Dog "Holger T´Dane"... 3 måneder gammel, DKCH 18 måneder gammel...

DKCH.Schjetne's F´st Dog "Holger T´Dane"
En type rigtig Engelsk Bulldog hvalp på 3 måneder, der udviser beslutsomhed, styrke og energi. 
Som er så karakteristisk for denne ædle race...

FCI standard nr.149:

Engelsk Bulldog

(Oprindelsesland: Storbritannien)

Helhedsindtryk:

Glathåret, tætbygget, ret lav statur, bred, kraftfuld og kompakt. Hovedet virker massivt og ganske stort i forhold til hundens størrelse, men ingen enkelt del må være fremhævet på bekostning andre og dermed ødelægge den generelle harmoni, få hunden til at virke deform eller kompromittere dens kraft i bevægelserne. Ansigtet er kort, næsepartiet bredt og stumpt og skråner opad. Kroppen er kort og fast bygget, lemmerne er svære, muskuløse og i hård kondition. Bagparten er høj og stærk, men noget lettere sammenholdt med den tunge forpart. Tæverne er ikke så pompøse eller kraftigt udviklede som hannerne.

 
Karakteristiske træk:

Giver indtryk af beslutsomhed, styrke og energi.

 
Temperament:

Opmærksom, modig, trofast, pålidelig, og frygtløs. Dens udseende indgyder respekt, men af natur er den venlig.

 
Hoved:

Skallen er stor i omfang, som (målt foran ørerne) nogenlunde svarer til skulderhøjden. Set forfra virker hovedet meget højt fra underkæbens forkant til toppen af skallen. Det er tillige meget bredt og firskårent. Kinderne er godt rundede og når til siderne helt hen forbi øjnene. Set fra siden virker hovedet meget højt og kort fra nakke til næsespids. Panden er flad, hverken fremtrædende eller ragende ud over ansigtet, og skindet på og omkring hovedet er løst og rynket. Pandebenets kontur er markeret; det er bredt, kvadratisk, og højt, med en dyb og bred hulning mellem øjnene. Fra stoppet går en både bred og dyb fure opefter til skallens midte, og den kan spores helt til skallens top. Ansigtet fra kindben til næse er kort, med rynket skind. Næsepartiet er kort, bredt, opadvendt og meget dybt fra øjenkrog til mundvig. Næse og næsebor er store, brede og sorte – under ingen omstændigheder leverfarvede, røde eller brune. Næsens øverste del er trykket noget bagud mod øjnene. Afstanden fra den inderste øjenkrog (eller fra stoppets centrum mellem øjnene) til næsens yderste spids må ikke være større end afstanden fra næsespids til underlæbens rand. Næseborene er store og brede, adskilt af en klart markeret lodret linie. Overlæberne ("chops") er tykke, brede, hængende og meget dybe. De når fuldstændig ned over underkæben på siderne, men ikke fortil. De mødes med underlæben fortil og dækker tænderne helt. Kæberne er brede, massive og firskårne; underkæben skyder betydeligt frem foran underkæben og bøjer opefter. Set forfra skal ansigtets enkelte træk være fordelt ligeligt på hver sin side af en imaginær, lodret midterlinie.

 
Øjne:

Set forfra er øjnene placeret lavt i skallen, i god afstand fra ørerne. Øjnene og stoppet ligger på en lige linie, vinkelret på pandefuren. Øjnene sidder langt fra hinanden men de yderste øjenkroge skal ligge lige indenfor kindernes konturer. Øjnene er runde af form, af moderat størrelse, hverken dybtliggende eller udstående. Farven er meget mørk, næsten sort, og det hvide i øjnene må ikke vises, når hunden ser direkte fremad.

 
Ører:

Højt ansatte, dvs. at ørernes forkant (set forfra) falder sammen med omridset af skallen ved dennes øverste hjørner, således at ørerne sidder så langt fra hinanden som muligt, så højt og så langt fra øjnene som muligt. Ørerne er små og tynde. Det korrekte er "rosenører", dvs. de er foldet indad bagud, med den øverste eller forreste indre kant bøjet udad og bagud, så en del af den indvendige ørebrusk ses.

 
Bid:

Brede og firskårne kæber med de seks små fortænder i en jævn række mellem hjørnetænderne, som sidder langt fra hinanden. De store og stærke tænder ses ikke, når munden er lukket. Set forfra ligger underkæben direkte under og parallelt med overkæben.

 
Hals:

Moderat af længde (hellere kort end lang), meget tyk dyb og stærk. Godt buet overlinie og godt med løst, tykt, og foldet skind omkring strubepartiet, hvor der i begge sider dannes en hudlap fra underkæben til brystet.

 
Forpart:

Brede, skråtstillede og dybe skuldre, meget kraftfulde og muskuløse, der ser ud som om der er "hæftet fast " på kroppen. Forbrystet er rummeligt, rundt og meget dybt fra skuldertoppen til den nederste del, hvor det går over i brystet. Det skal nå godt ned mellem forbenene. Brystet har en stor diameter og er rund bag forbenene (ikke fladribbet, men med godt hvælvede ribben). Forbenene er meget svære, og stærke, veludviklede, sat med god bredde, tykke, muskuløse og lige. De har en ret buet kontur på ydersiden, men løbsknoglerne er kraftige og lige, hverken hjulbenede eller krumme, og de er korte i forhold til bagbenene – dog ikke så korte, at de får ryggen til at virke lang eller reducerer hundens bevægelighed og dermed handicapper den. Albuerne er lavt ansatte og står helt fri af ribbenene. Mellemhånden er kort, lige og stærk.

 
Kropstykke:

Brystet er bredt, med rundede sider, fremtrædende og dybt. Ryggen er kort og stærk, bred ved skuldrene og forholdsvis smallere mod lænden. Ryggen har et let fald lige bag ved skuldrene (hvor den er lavest). Derefter hæver rygraden sig til lænden (som ligger over skulderhøjde) og fortsætter i en kraftigere kurve ned mod halen, idet den danner en bue, benævnt som "roach back" (karperyg) – et karakteristisk træk for racen. Ribbenspartiet når langt bagud, og bugen er optrukket, ikke hængende.

 
Bagpart:

Bagbenene er svære og muskuløse, forholdsvis længere end forbenene, hvorved lænden hæves. Haserne er let vinklede og lavt ansatte. Fra lænd til haser er benene lange og muskuløse; den nederste del er kort, lige og stærk. Knæet er rundet og drejer en smule ud fra kroppen. Haserne nærmes derved til hinanden, og bagpoterne drejes udefter.

 
Poter:

Forpoterne er lige og vender ganske lidt udefter. De er af middelstørrelse og moderat runde. Bagpoterne er runde og kompakte. Tæerne er kompakte og tykke, godt adskilte, med fremtrædende og høje knoer.

 
Hale:

Lavt ansat, står temmelig ret ud og vender derpå nedad. Den er rund, glathåret og uden frynse eller grove hår. Moderat af længde (hellere kort end lang), tyk ved roden, men hurtigt aftagende til en fin spids. Den bæres nedad (har ingen udtalt opadvendt krølle i spidsen) og føres aldrig højere end ryggen.

 
Bevægelse:

Ejendommeligt tung og bunden. Hunden synes at bevæge sig med korte, hurtige skridt på tåspidserne. Bagpoterne løftes ikke højt, men strejfer nærmest jorden, og den løber med en af skuldrene temmelig fremskudt.

 
Pels:

Af fin struktur, kort, tætsluttende og glathåret (den føles hård, fordi den er kort og tæt – ikke ruhåret).

 
Farve:

Ensfarvet eller "smut" (dvs. ensfarvet med sort maske/næseparti). De tilladte farver (som hver for sig skal være klare og rene) er brindle, rød i forskellige nuancer, fawn, dådyrfarvet ect., hvid og broget (dvs. hvid kombineret med enhver af de nævnte farver). Leverfarve ("dudley"), sort og sort/tan er højst uønsket.

 
Størrelse:

Hanner: 25kg (55 lbs); tæver: 22,7kg (50 lbs).

 
Fejl:

Enhver fravigelse fra de foregående punkter betragtes som en fejl, hvis betydning for bedømmelsen skal stå i nøje forhold til afvigelsens omfang.

 
Bemærk:

Hanhunde skal have to normalt udviklede testikler i pungen.

 
Standarden er udgivet af FCI den 19. Oktober 1998.

Oversættelsen er godkendt af DKK´s Standard Komite

Ápril 1990.

 
Specialklubbens bemærkning

Da det ikke klart fremgår af punktet "bid", ønsker Bulldog Klubben at understrege, at Engelsk Bulldog skal have underbid.

 

© Copyrights of all the Pictures and Web Design belongs to "SCHJETNE's BULLDOGS"

Do not copy without any permission from the owner/ web-master of this page, Nanna-Charlotte Schjetne, thanks...

Last Update of this page, 26. June 2003